Nova Makine Avrupa Üretimi Yapan 5 Markanın Mümessili
Nova Makine Avrupa Üretimi Yapan 5 Markanın Mümessili

Nova Makine Avrupa Üretimi Yapan 5 Markanın Mümessili

  • Date:   2019-11-07
  • Read:  

    9959

*Neden poliüretan enjeksiyon ya da yeni ekipmanlar yapılarda kullanılmalı?

Su yalıtımı ve zemin ıslahı konularında mevcut teknolojik şartların en son çaresi kimyasal reçine enjeksiyon yöntemidir. Bu sebeple, ara hammaddeler arasında verimi ve fiyatına en uygun çözüm poliüretan esaslı reçinelerdir. Bu reçinelerin viskozite değeri 25 ile 500 mPas (centipoisse)’dir ve bunların enjekte edilmesinde üretimini yaptığımız 1 litre/dakika veya daha büyük kapasitedeki pompalar kullanılır.

*Hangi sektöre ve / veya sektörlere hizmet veriyorsunuz?


Firmamız tüm taşeron veya müteahit kimliğindeki inşaat firmaları, metro inşaatları, tüneller, hidroelektrik ve termik santraller, çimento fabrikaları, maden ocakları ve işleme tesisleri, limanlar, turizm işletmeleri, köprüler, endüstriyel tesisler, v.b. birçok sektöre NOVA MAKINA hizmet vermektedir. Ana konularımız; Poliüretan enjeksiyon satış ve uygulaması, Yapı kimyasalları satış ve uygulaması, Sürme esaslı ürünler ile Su yalıtımı, Kompozit yapı elemanları ile (FRP yani karbonfiber) yapı güçlendirilmesi, Filiz ve rot ankraj ekimi, Beton delme - kesme ve sarf malzemeleri üretimi (Karot, hidrolik duvar tip testere ve halatlı kesme), Enjeksiyon Paker ve pompa üretimi

*Günlük yaşantımızda izolasyonun (yalıtımın) önemi nedir?


Üzülerek belirtmeliyiz ki; inşaat işlerinin en çok ihmal edilen konusu her nevi izolasyonun yapılmasıdır. Özellikle su yalıtımı konusunda ihmal edilen ve “bir şey olmaz” düşüncesi sonucunda poliüretan enjeksiyonun daha çok kullanılmasına sebep olmaktadır. Diğer bir konu da; izolasyon mantığının anlaşılmaması ve pozitif - negatif izolasyon malzemesinin yanlış seçimi ile oluşan su yalıtımı problemleridir. Bu seçimin merdiven altı firmalar yüzünden yanlış yapılması nedeniyle, izolasyonun bir işe yaramadığı da dair bir önyargı oluşmaktadır. İşbu sebeple, izolasyon sadece suyun geçmesini engellemek değil, beton içine giren ve donatının korozyona uğramasını engelleyerek yapı ömrünü uzatan bir imalattır.


 

*Üretim kapasiteniz ve ürün çeşitleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

NOVA MAKINA, Avrupa’da üretimi yapılan 5 markanın Türkiye mümessilidir. Yıllık baz da satışı ve uygulaması yapılan ürünlere ait miktarlar aşağıda verilmiştir.

ADCOS NV – Belçika (Poliüretan enjeksiyon sistemleri, yaklaşık yılda 100 ton ve üzeri)
BASF – (Yapı kimyasalları satışı, yaklaşık 250ton)
BASF - Kompozit yapı elemanları ile (FRP-karbonfiber) yapı güçlendirme (Yaklaşık 5.000 m2 kumaş ve 3000 mtul plaka)
CHEMOFAST – Almanya (Filiz ve rot ankraj ekimi, yaklaşık 150.000 adet)
GÖLZ - Almanya (Beton delme, kesme makine ve testere-halatları)
Beton delme kesme (Yaklaşık 5000 mt ve 2000 m2)
CARBODIAM ve GÖLZ - (Karot borusu imalatı, yaklaşık 2500 adet)
NOVA MAKİNA imalatı - Enjeksiyon pakeri (Yaklaşık 150.000 adet)
NOVA MAKİNA imalatı - Enjeksiyon pompası (Yaklaşık 000 mt ve 2000 m2)
 

*Geçtiğimiz yıl ne kadar üretim yaptınız? Üretiminizin iç pazar - ihracat oranı, 2016 için öngörüleriniz nelerdir?

NOVA MAKINA için 2015 yılındaki politik ve coğrafik şartlar nedeniyle beklenilenin altında kalmıştır. Ancak 2016 ve özellikle 2017’ de genel anlamda minimum % 25 artış beklenmektedir.
 

*Kalite sistem belgeleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Firmamızın ISO 9001 ve OHSAS 18001 belgeleri için 2016 yılı başında başvuruları vardır. Bu sene içinde bu belgeleri alarak kalite yönetimi sertifikasyonlarımızı tamamlayacağız.


*Dünden bugüne Nova Makineyi anlatırmısınız?
Piyasada süreklilik arzeden yenilikleri takip ederek, teknolojinin tüm gereksinimlerini kullanarak sektörde dün olduğu gibi bugünde güven ve marka haline gelen Nova Makine aynı kalite ve hizmet anlayışı ile yoluna devam edecektir. Sektörün öncü kuruluşu haline gelen firmamızın hedefinde kalite standartlarını yükselterek hata payını en asgari düzeye indirerek geçmişten geleceğe bir köprü kurarak yoluna devam eden isim olacaktır.


*Ar-Ge ve / veya yeni ürün çalışmalarınız var mı?

Firmamızın, yeni ürün skalası genişletmek amacıyla Türkiye içi ve yurtdışında fuar organizasyonlarına sene de 2-3 katılım ve ziyareti olmaktadır.
Yeni ürün olarak üretimini yaptığımız enjeksiyon pompamızın 2 veya daha yüksek debili olanı üretimi planlamaktadır.
 

*Benzer özellikteki şirketlerle ortak iş yapmayı planlıyormusunuz?

Zaman zaman işbirliklerimiz olmaktadır ve olacaktır.
 

*Şirketinizin yenilikleri arasında yer alan FRP Kompozit Güçlendirme ve Sürme esaslı yalıtım hakkında bilgi verirmisiniz?

Aslında Firmamızın yeniliklerinden demek doğru olmaz, ancak FRP güçlendirme sistemleri bir yapının hafif, hızlı ve güvenilir bir şekilde güçlendirme yapılmasını sağlamaktadır. Maliyet olarak yapının kırım, toz, moloz, vs gibi kirli işlerden kurtarıp zaman tasarrufu sağlayarak sağlıklı bir şekilde çözümlenmesini sağlar.
Sürme yalıtım ise Firmamızın membranlı yalıtım yerine tercih ettiği bir izolasyon çözümüdür. Membran ile yalıtım, malzeme ömrü ve detay çözümü halen birçok sıkıntıyı çözememiştir. Biz, müşterilerimize sürme yalıtımı çözüm olarak önermekteyiz.
 

*Orta ve orta vadedeki hedefleriniz nelerdir? Yeni yatırımlarınız olacak mı?

Orta vade Türkiye’de uzun vade planlama imkânının olmadığını ancak orta vade planlama yapılabileceğini düşünüyoruz. Bu sebeple, Avrupa’dan ithalatını yaptığımız ve çok kuvvetli ürünlerimizi özellikle daha efektif pazarlamak ve yurtdışında tekrar faaliyet göstermek istiyoruz. Maalesef Erbil şubemiz bölgedeki terör sebebiyle 2 senedir faaliyet gösterememektedir.
 

*Müşteri memnuniyetini şirket olarak nasıl yorumluyorsunuz? Bugüne kadar bu konuda bir çalışma yaptınız mı?
Müşteri memnuniyetini, bugüne kadar iyi ilişkiler ile temin ve tesis ediyorduk ancak 2016 yılında ISO 9001 kalite yöntemi sistemi ile bunun kayıt altına alınıp kurumsal bir yapıda çözeceğiz.
 

*Sektörün gelişimi hakkında neler düşünüyorsunuz? Hangi atılımlar yapılırsa sektör büyüme gösterir?

Maalesef her sektörde olduğu gibi merdiven altı üretici ve uygulayıcı olduğu için sektör tam anlamıyla bizler gibi işini ciddi ve devlete vergisel olarak bağlı firmaları zorlayacaktır.Ancak özellikle coğrafik bölgenin barış ve huzuru sağlandığı sürece Türkiye’nin potansiyeli Avrupa’yı rahatlıkla sollayacak sadece Çin ile rekabet edecek boyutta olduğu aşikârdır.
İran pazarı şu anda Türkiye’nin rahatlamasını sağlayacak bir beklentidir.Öte yandan Türkiye’nin doğu ve güneydoğusundaki barışının ve kaosun tesisi ile bölgedeki yatırımsal canlanma ekonomik büyümede bizim sektöre olumlu yasayacaktır.
Poliüretan enjeksiyon sistemleri ile ilgili büyüme de oldukça iyimseriz.
 

*Firma olarak hedefleriniz ve planlarınız nelerdir?

Firma olarak bilhassa poliüretan enjeksiyon konusunda 2016 yılında %50 büyüme hedefliyoruz.
Öte yandan FRP güçlendirme sistemleri konusunda Türkiye’nin kentsel dönüşüm projeleri ve depremsel etkilerin bilincinin artması büyümede ikincil hedeflerimizdir.
 

* Çalışan sayısında artış düşünüyormusunuz?
Proje bazında zaten bu büyüme aktif hale gelmektedir.
 

İstanbul’da talepler ne yönde değişiyor?

Yağış olması ile özellikle İstanbul gibi Türkiye’nin %70 yapısal sorun yaşadığı bölgede poliüretan enjeksiyon işlerinde talep artışı olmaktadır.Öte yandan çok özel ve büyük çaplı metro, otoyol, köprü ve tünel projelerinin olması iş kapasitesini de artırmaktadır.

Ciddi bir yatırım ve ciddi bir iş eğilimi içerisinde olan Nova Makine’nin sektöre dönük kaygıları nelerdir?
En büyük kaygımız, ülkenin politik olarak eğiliminin koalisyon olmasıydı ancak son seçimler bu kaygılarımızın bitmesine sebep oldu.Siyasi istikrar, yanlışlarımızın azalması konusunda önümüzü görmemizi sağlamaktadır.Dövizdeki yükselme etkilese de enteraktif olarak içsel bir döngü ile dengelenmektedir.Ama bizi en çok üzen konu merdiven altı uygulayıcıların yaşamına devam etmesidir.